Mesih'i Örnek Alın
2 1-22|1-2|FİLİPİLİLER Böylece Mesih'ten gelen bir cesaret, sevgiden doğan bir teselli ve Ruh'la bir paydaşlık varsa, yürekten bir sevgi ve sevecenlik varsa, aynı düşüncede, sevgide, ruhta ve amaçta birleşerek sevincimi tamamlayın. 32|3|FİLİPİLİLER Hiçbir şeyi bencil tutkularla ya da boş övünmeyle yapmayın. Her biriniz alçakgönüllülükle öbürünü kendinden üstün saysın. 42|4|FİLİPİLİLER Yalnız kendi yararını değil, başkalarının yararını da gözetsin.
52|5|FİLİPİLİLER Mesih İsa'daki düşünce sizde de olsun. 62|6|FİLİPİLİLER Mesih, Tanrı özüne sahip olduğu halde, Tanrı'ya eşitliği sımsıkı sarılacak bir hak saymadı. 7-82|7-8|FİLİPİLİLER Ama kul özünü alıp insan benzeyişinde doğarak ululuğunu bir yana bıraktı. İnsan biçimine bürünmüş olarak ölüme, çarmıh üzerinde ölüme bile boyun eğip kendini alçalttı. 92|9|FİLİPİLİLER Bunun için de Tanrı O'nu pek çok yükseltti ve O'na her adın üstünde olan adı bağışladı. 10-112|10-11|FİLİPİLİLER x0006Öyle ki, İsa'nın adı anıldığında gökteki, yerdeki ve yer altındakilerin hepsi diz çöksün ve her dil, Baba Tanrı'nın yüceltilmesi için İsa Mesih'in Rab olduğunu açıkça söylesin.
Kurtuluşunuzu Etkin Kılın
122|12|FİLİPİLİLER Öyleyse sevgili kardeşlerim, her zaman söz dinlediğiniz gibi, yalnız ben aranızdayken değil, ama şimdi yokluğumda, kurtuluşunuzu saygı ve korkuyla sonuca götürmek için daha çok gayret edin. 132|13|FİLİPİLİLER Çünkü kendisini hoşnut edeni hem istemeniz hem de yapmanız için sizde etkin olan Tanrı'dır. 14-162|14-16|FİLİPİLİLER Her şeyi söylenmeden ve çekişmeden yapın ki, yaşam sözüne sımsıkı sarılarak aralarında evrendeki yıldızlar gibi parladığınız bu eğri ve sapık kuşağın ortasında kusursuz ve saf, Tanrı'nın lekesiz çocukları olasınız. Öyle ki, boşuna koşmadığımı, boşuna emek vermediğimi görerek Mesih'in gününde övünecek bir nedenim olsun. 172|17|FİLİPİLİLER Kanım imanınızın sunusu ve hizmeti üzerine adak şarabı gibi dökülecek olsa da seviniyor, hepinizin sevincine katılıyorum. 182|18|FİLİPİLİLER Aynı şekilde siz de sevinin ve benim sevincime katılın.
Timoteos ve Epafroditus
192|19|FİLİPİLİLER Durumunuzu öğrenmek, böylece içimi rahatlatmak üzere yakında Timoteos'u yanınıza gönderebileceğime ilişkin Rab İsa'da umudum var. 202|20|FİLİPİLİLER Timoteos gibi düşünen, durumunuzla içtenlikle ilgilenecek başka kimsem yok. 212|21|FİLİPİLİLER Herkes kendi işini düşünüyor, Mesih İsa'nınkini değil. 222|22|FİLİPİLİLER Ama Timoteos'un, değerini kanıtlamış biri olduğunu, babasının yanında hizmet eden çocuk gibi, Müjde'nin yayılması için benim yanımda hizmet ettiğini bilirsiniz. 232|23|FİLİPİLİLER Durumum belli olur olmaz onu size göndermeyi umuyorum. 242|24|FİLİPİLİLER Ben de yakında geleceğim, bu konuda Rab'be güveniyorum.
252|25|FİLİPİLİLER Ama muhtaç anımda bana yardım etmek üzere gönderdiğiniz elçiyi, omuz omuza mücadele verdiğim kardeşim ve emektaşım Epafroditus'u size geri yollamayı gerekli gördüm. 262|26|FİLİPİLİLER Çünkü hepinizi özlüyor, hasta olduğunu öğrendiğiniz için çok üzülüyordu. 272|27|FİLİPİLİLER Gerçekten de ölecek kadar hastaydı. Ama Tanrı ona acıdı; yalnız ona değil, acı üstüne acı duymayayım diye bana da acıdı. 282|28|FİLİPİLİLER İşte bu nedenle, onu tekrar görüp sevinesiniz diye kendisini daha büyük bir istekle yanınıza gönderiyorum. Böylelikle benim de kaygılarım hafifleyecek. 292|29|FİLİPİLİLER Onu Rab'de tam bir sevinçle kabul edin, onun gibi kişileri onurlandırın. 302|30|FİLİPİLİLER Çünkü sizin bana yapamadığınız yardımı yapmak için canını tehlikeye atarak Mesih'in işi uğruna neredeyse ölüyordu.2|30|FİLİPİLİLER