headerLogo2b-18pt-myriadpro

Kutsal Kitap Araf Hakkında Ne Diyor?

 

01 hell dont go there please sharper 45‘Kutsal Kitap’ın Araf Hakkında Söylediği Her Şey’ adlı bir broşür var. İçini açtığınızda bomboş sayfalarla karşılaşırsınız. Kutsal Kitap Araf ya da bununla yakından uzaktan ilişkisi olan herhangi bir şeyden söz etmez. Günahlarımızın cezası karşılığında İsa ölmüştür. Günahlarımız için acı çekmemiz gerektiği fikri Kutsal Kitap’ın kurtuluş hakkında söylediği her şeye karşıdır. Ne var ki, Katolikler araf diye bir yer olduğunu öğretir. Öldükten sonra, günahlarımızın cezasını çekmek üzere bu yere gittiğimize inanırlar. Günahlarımızın cezasını tamamladıktan sonra cennete girebileceğimizi söylerler.

Bu konudaki önemli yayınlarından birinde şöyle diyor, “Kiliseye verilen armağan ve hizmetler, rahiplerin duaları ve ölüler adına akraba ve dostlar tarafından yaptırılan kilise törenleri, canın arafta geçireceği zamanı kısaltabilir, hafifletebilir ya da tamamıyla ortadan kaldırabilir.” Bu ifade, Mesih’in bağışlatmasıyla ilgili doktrinin yanlış anlaşıldığını gösteren ve İsa’nın tamamlanmış işine hakaretten başka bir şey olmayan Kutsal Kitap’a aykırı bir öğretiştir. Acı çekerek kendimizi kusursuz hale getirecek ya da günahımızı kaldıracaksak o zaman İsa’nın ölmesi neden gerekti?

Ayrıca, İsa çarmıhta, ‘Tamamlandı’ dedi. (Yuhanna 19: 30, İncil). Bu metinde kullanılan orijinal söz, bir muhasebe terimiydi. ‘Borç tamamıyla ödendi’ anlamındaydı. İsa, ‘tamamlandı’ dedi, ‘ben bittim’ demedi. Tamamlanan neydi? Günahlarımızı ödeyen kurbanı sunması tamamlanmıştı. Günahlarımızın borcu çarmıhta tam olarak ödendiyse ‘araf’ gibi bir yere neden ihtiyaç olsun ki? Özellikle de Kutsal Yazılar’da bundan hiç söz edilmiyorsa?

02 catholic61 45 lower rezGünümüzde halk arasında yaygın olarak kullanılan Katolik Kutsal Kitapları’ndan biri olan New Catholic Edition’ın (Kardinal Spellman tarafından onaylanmıştır) kapağının içine baktığınızda, Katoliklerin Tanrı’ya okumaları istenen bir dua görürsünüz. Bu duayı okumak yaklaşık 15 saniye alır. Bu Kutsal Kitap’ın sahiplerine bu duanın bir ay boyunca tekrar edilmesinin beş yıl için ‘sınırsız günah çıkarma’ sayılacağını söylüyor. ‘Günah çıkarma’ ne demek? Katolik Kilisesi’nden alabileceğiniz bir ‘kredidir’ ve iki şekilde kullanılabilir, sadece Arafla ilgili olarak. İnsanın orada azap çekerek geçireceği zamanı kısaltabilir. Kutsal Yazılar’ı bir ay boyunca okumak Katoliklere istedikleri şekilde kullanabilecekleri bir ‘kredi’ verir. Bu ‘krediyi’ arafta geçireceği zamanı azaltmak için kullanabilir ya da ölmüş ve orada şu an yanmakta olan sevdiği birinin hesabına kullanabilir. Olacak şey mi bu!

Katoliklik çok zengin ve siyasal anlamda çok güçlü bir dinsel hareket olmasına karşın Hıristiyan inancıyla pek ilgisi yoktur. İsa Mesih’in kendisi hakkındaki iddialarını araştırıyor ama garip uygulamalarını televizyonda gördüğünüz ya da bu garip uygulamaları hakkında okuduğunuz bir inanca kendinizi adamakta zorluk mu çekiyorsunuz?  

Katolik Kilisesi’nin öğretişlerinin Kutsal Kitap’ın öğretişleriyle uyumlu olduğunu bir an için bile düşünmeyin. Değiller! Kutsal Yazılar’ın açık öğretişlerine aykırılar. Yakın bir zaman içinde İsa’ya inanırsanız, inancınızın siyah giyisileri içinde süzülen din önderlerini izlemekle ilgisi olmadığını arkadaşlarınıza mutlaka söyleyin. Bir rahibe boyun eğmek, Meryem’e dua etmek, Meryem’den lütuf almak veya mum yakmakla da ilgisi yok. İnancınızın Katoliklikle alakası olmadığını söylediğinizde gerçeği söylüyor olacaksınız. Katoliklik dışarıdan bakıldığında ‘Hıristiyan’ gibi görünebilir ama içini incelediğiniz zaman, yani neye inandıklarını incelediğiniz zaman Kutsal Kitap’taki Hıristiyanlığa hiç benzemediğini görürsünüz.

03 counterfeit money1 45Üzerinde ‘Coke Cola’ yazan büyük bir şişeye bakıp, olduğunu söylediği şey olduğunu varsayabilirsiniz. Ne var ki, içindeki kahverengi şey zehirli olabilir. Belki, çılgın biri bir karışım hazırlayıp, kapağını çıkardı ve içine boşalttı. Görüntü aldatıcı olabilir. İstediğinizi seçebilirsiniz. Para, değerli taşlar, resimler, saat, giyisi, hemen hemen her değerli şeyin sahtesi yapılabilir. Aynı şey gerçek için de geçerlidir. Bir şeyin sahte olduğunu anlamak için gerçeğinin nasıl göründüğünü bilmek gerekir. Banka gişelerinde çalışanların sahte paraları ayırt edebilmek için sahte paraları değil, gerçek parayı iyice inceleyip çalıştıklarını okumuştum. Bir inancın gerçek olup olmadığını anlamak istiyorsanız gerçeğini iyice incelemelisiniz. Söz konusu dindeki gerçek unsurları tanımak olduğunda, İsa Mesih’in yaptıkları ve kişiliği hakkında söyledikleri hakkında ne söylediklerine bakmak doğru olacaktır. O kim? Ne yaptı? Günahımızı yüklenen ve Ölüm Fatihi olarak bizim adımıza yaptıkları yetkin ve tamdır. Herhangi biri ya da herhangi bir din İsa’nın kişiliğine ya da yaptıklarına ekleme ya da çıkarma yapıyorsa sahtedir. Bu kadar basit.

“Çünkü günahın ücreti ölüm, Tanrı'nın armağanı ise Rabbimiz Mesih İsa'da sonsuz yaşamdır. ” (Romalılar 6: 23)

“İman yoluyla, lütufla kurtuldunuz. Bu sizin başarınız değil, Tanrı'nın armağanıdır. Kimsenin övünmemesi için iyi işlerin ödülü değildir.” (Efesliler 2: 8-9)